Her finder du tabellerne for kvindernes grupper, som kommer til at spille til håndbold-EM 2022. I alt er der 16 hold, der deltager i mesterskabet, og disse er indledningsvist opdelt i fire grupper á fire hold. Alle nationer i en gruppe møder hinanden én gang, og når disse kampe er afgjort, går de tre bedste hold fra hver gruppe videre til den såkaldte mellemrunde, som består af et nyt gruppespil. Mellem d. 4. – 9. november spilles gruppespillet, og mellemrunden finder derefter sted fra d. 10. – 16. november. Finalen afgøres søndag d. 20. november 2022.

Gruppe A

#
Hold
KS
S
U
N
+/-
P
1
Norge
3
3
0
0
102 - 66
6
2
Kroatien
3
1
1
1
70 - 76
3
3
Ungarn
3
1
0
2
73 - 81
2
4
Schweiz
3
0
1
2
75 - 97
1

Gruppe B

#
Hold
KS
S
U
N
+/-
P
1
Sverige
3
2
0
1
83 - 68
4
2
Danmark
3
2
0
1
85 - 72
4
3
Slovenien
3
2
0
1
77 - 83
4
4
Serbien
3
0
0
3
66 - 88
0

Gruppe C

#
Hold
KS
S
U
N
+/-
P
1
Frankrig
2
2
0
0
59 - 35
4
2
Holland
2
2
0
0
59 - 43
4
3
Rumænien
2
0
0
2
49 - 64
0
4
Nordmakedonien
2
0
0
2
29 - 54
0

Gruppe D

#
Hold
KS
S
U
N
+/-
P
1
Montenegro
2
2
0
0
59 - 48
4
2
Polen
2
1
0
1
45 - 46
2
3
Tyskland
2
1
0
1
50 - 52
2
4
Spanien
2
0
0
2
44 - 52
0
  • Freebet der matcher det første beløb du spiller for på live spil på mobilen

  • Min. indbetaling og indsats på 100 kr. til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks. freebet op til 1000 kr.

  • Omsætningskrav: Intet omsætningskrav på gevinster ved frebettet

  • Læs mere om regler og vilkår

18+, Gælder kun for nye kunder bosat i Danmark. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Stopspillet.dk. Selvudeluk via ROFUS.nu. Spil ansvarligt.

🔎 Håndbold-EM 2022 grupper – sådan foregår det i gruppespillet

I det indledende gruppespil i kvindernes håndbold-EM spiller holdene tre kampe hver, hvor man spiller mod holdene, som er i den samme gruppe. Når gruppespillet afsluttes, vil antallet af hold formindskes fra 16 (24 for herrerne) til 12, som går videre til mellemrunden. For at gå videre fra gruppespillet kræver det, at man bliver et af de bedste tre hold i tabellen. I herrernes slutrunde, som omfatter flere grupper, er det i stedet holdene i top to, som går videre.

For at opnå en sådan placering kræver det, at holdene giver alt fra start og får så mange point som muligt med sig i kampene. En sejr giver to point, mens holdene i en uafgjort kamp får ét point hver. Går man ud af en kamp som taber får man ingen point.

Sådan fungerer mellemrunden til håndbold-EM

Her slås top-3 holdene fra gruppe A og B sammen i et nyt gruppespil, mens holdene fra gruppe C og D spiller mod hinanden. Holdene tager deres point fra kampene mod de andre hold, som også gik videre, med sig, og spiller i denne omgang tre nye kampe hver mod de hold, som de ikke har mødt tidligere i slutrunden. Gruppe 1 i mellemrunden, som består af hold fra gruppe A og gruppe B, kommer til at spille deres kampe i Ljubljana. Gruppe 2 med de bedste nationer fra gruppe C og D kommer til at spille deres kampe i Skopje.

Når alle disse kampe er afgjort, går de to bedste hold fra hver gruppe videre til semifinalerne, mens mellemrundens treere spiller om slutrundens femteplads. De øvrige hold får deres EM-placeringer ud fra de point de i alt har samlet sammen i løbet af deres spillede kampe

🔢 Hvad sker der ved lige mange point?

Det er ikke helt usædvanligt, at to hold havner på lige mange point i gruppespillet eller mellemrunden. Skulle to hold havne på samme antal point, så er det resultatet i den indbyrdes kamp som afgør hvilket af holdene, der placerer sig øverst i tabellen. Holdet som vandt kampen får en højere ranking, og skulle dette ikke være nok til at adskille holdene, kigger man i stedet på holdenes samlede målforskel. Så er det holdet som har scoret allerfleste mål, i forhold til mål scoret mod dem, der får den højeste placering.

Er det mere end to hold, der har samme antal point, lægger man de indbyrdes kampe mellem disse hold sammen i en separat tabel, og man kan ud fra denne nå frem til, hvordan holdene skal placeres.

🤾 Gruppespillet til håndbold-EM 2022

Her vil vi opsummere de fire EM-grupper, så du får en bedre opfattelse af hvilke kampe der kan være ekstra interessante at følge. Vi vil desuden opliste odds for hvilke hold der har størst sandsynlighed for at gå videre til mellemrunden og slutspillet samt give et overblik over holdene og deres muligheder.

Gruppe A:

Gruppe B:

Gruppe C:

Gruppe D:

Herrernes gruppespil til håndbold-EM 2022

Til herrernes EM, som blev spillet tidligere i år, deltog der 24 hold, som var inddelt i seks grupper á fire hold. Herunder kan du læse mere om grupperne, og de forudsætninger som holdene havde inden slutrundens start.

Gruppe A:

EM’s første gruppe indeholder Ljubomir Vranjes Slovenien samt de store kæmper Danmark. De øvrige gruppemodstandere er Montenegro og Nordmakedonien. En af de grupper der faktisk fra start af er sværere. Slovenien var det hold som kom i gruppen fra seedningslag et, mens Danmark kommer fra lag to. Men danskerne er selvfølgelig favoritter til gruppesejren. Men der er ikke nogen af de øvrige hold der er miniputnationer på nogen måde.

Gruppe B:

En meget lige og svær gruppe med tre jævnbyrdige nationer i Island, Ungarn og Portugal. Holland må siges at være relative underdogs, da nationen ikke er lige så god på herresiden som på kvindesiden. Men det er en spændende gruppe, hvor ingen stikker meget ud på forhånd.

Gruppe C:

Her i gruppe C finder vi de nationer som har været store siden årtusindskiftet: Kroatien og Frankrig. Kroatien tog sølvmedaljen ved EM i 2020, men har tabt lidt siden. Det blev blandt andet til en fiasko under VM sidste vinter. Frankrig vandt guld ved OL og er favoritter i denne gruppe. Serbien og Ukraine er ikke helt på omgangshøjde.

Gruppe D:

Belarus, Tyskland, Østrig og Polen udgør ikke EM’s navnemæssigt sjoveste gruppe. Men har kan der være plads til overraskelser. Polen og Tyskland er naturligvis forhåndsfavoritter og bør klare den. Men Belarus og Østrig må gerne overraske.

Gruppe E:

Sammen med Spanien er Sverige favoritter i gruppespillet. Men hold øje med Tjekkiet. Efter nogle års fravær af de store navne, som har sat dagsordenen siden årtusindskiftet, har Tjekkiet igen gang i noget spændende. Det fjerde hold, Bosnien og Hercegovina har til gengæld ikke så meget at stå imod med.

Gruppe F:

Norge, Rusland, Litauen og værtsnationen Slovakiet. Det lyder ret godt. Sander Sagosen vil formentlig bringe Norge til gruppesejren, mens Rusland muligvis følger lige efter. Det bliver helt sikkert spændende at følge gruppe F.

🗳️ Sådan udformes grupperne til håndbold EM

Lodtrækningen af EM-grupperne, hvor det blev afgjort hvilke hold der kommer til at spille mod hinanden i gruppespillet, blev afholdt d. 28. april 2022. Lodtrækningen skete kort tid efter at de sidste hold var blevet klar til slutrunden.

Seedningsgrupper til EM-lodtrækningen

Inden lodtrækningen var holdene blevet delt op i fire seedningsgrupper ud fra deres præstationer i kvalifikationen. De tre bedste gruppetreere havnede i seedningslag 1 sammen med de regerende mestre Norge. I de lavere lag fandtes derefter hold, som havnede på en andenplads i kvalifikationen sammen med værtsnationerne. Sådan her så seedningsgrupperne ud før lodtrækningen til kvindernes EM 2022:

Lag 1: Norge, Frankrig, Danmark og Polen
Lag 2: Holland, Montenegro, Ungarn og Sverige
Lag 3: Slovenien, Nordmakedonien, Kroatien og Tyskland
Lag 4: Spanien, Rumænien, Serbien og Schweiz

Sådan her så seedningsgrupperne ud før lodtrækningen til herrernes EM, som fandt sted d. 6. maj 2021.

Lag 1: Spanien, Kroatien, Norge, Slovenien, Tyskland og Portugal
Lag 2: Sverige, Ungarn, Rusland, Danmark, Serbien og Østrig
Lag 3: Slovakiet, Belarus, Island, Tjekkiet, Frankrig og Nordmakedonien
Lag 4: Holland, Montenegro, Ukraine, Polen, Bosnien & Hercegovina og Litauen.

Et hold fra hver gruppe blev derefter udtrukket i hver EM-gruppe, hvilket gav en god blanding af hold i grupperne. Danmark, som var i seedningslag 1 kunne dermed ikke spille mod for eksempel Sverige i gruppespillet.

🤷🏼 Hvordan spilles håndbold-EM?

Kvindernes europæiske mesterskab i håndbold indledes med et gruppespil, hvor de 16 nationer er inddelt i fire grupper med fire hold i hver. Derefter går tolv af holdene videre til mellemrunden, som består af to nye grupper med seks hold i hver. De fire hold som placerer sig bedst i disse grupper går til sidst videre til semifinalen, hvor pladserne i guldkampen står på spil.

🇩🇰 Hvornår spiller Danmark sine kampe?

I vores håndbold-EM kampprogram finder du samtlige kampe som spilles under mesterskabet. Danmark har mindst tre kampe foran sig i slutrunden.

🏆 Hvilke hold går videre til EM-slutspillet?

Af de tolv hold som går videre til mellemrunden går både gruppevinderne og gruppetoerne videre til slutspillet. Slutspillet består kun af to semifinaler samt to medaljekampe, hvor guld, sølv og bronze skal deles ud.