Danmark nåede finalen ved U17-EM i håndbold for kvinder i Montenegro i 2023. Efter en stærk præstation i det indledende gruppespil, fortsatte Danmark de gode takter i mellemrunden. Holdet besejrede Kroatien i semifinalen og var dermed klar til finalen.

Sejr over Kroatien i semifinaledrama

Op til finalen ventede først et brag af en semifinale mod Kroatien. Kampen bølgede frem og tilbage hele vejen, og det hele måtte afgøres i slutminutterne. Her trak de danske piger det længste strå og vandt 21-20 efter en flot holdindsats. En vigtig sejr på vejen mod finalen.

Nederlag til Frankrig i finalen

I finalen mødte Danmark de forsvarende europamestre fra Frankrig. Danskerne ydede god modstand, men måtte til sidst se sig besejret af et stærkt fransk hold med 19-24. Danmark sikrede sig dermed en sølvmedalje ved EM. En flot præstation af de unge danske spillere.

Anne Plougstrup Danmarks profiler

Anne Dolberg Plougstrup var en af Danmarks helt store profiler ved EM. Hun endte som turneringens niende mest scorende spiller og var holdets vigtigste offensive våben. Også Andrea Bjertrup Jensen og Freya Skovlod Hattesen brillerede for Danmark med flere gode præstationer.

Danmark blandt de bedste

Det unge danske landshold viste sig som et af de absolut bedste hold ved U17-EM. Holdet tabte kun til de regerende mestre fra Frankrig og sikrede sig en flot sølvmedalje. Danmarks fremtid ser derfor lys ud, med dette stærke hold af unge talenter. EM var en succes for danskerne på trods af finalenederlaget.