Danmarks kvindelandshold har overrasket under EM 2022 i kvindehåndbold. Nu venter der slutspillet og Danmarks tropper vil forsøge, at vinde et af de mest prestigefyldte mesterskaber i kvindehåndbold.

Danmarks kvindelandshold spiller i disse dage EM i kvindehåndbold, som bliver afholdt i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. Danmark havde en skidt start på slutrunden, da de tabte til Slovenien i deres indledende kamp. Men alle kampe siden da, har Danmarks kvindelandshold vundet – nu skal der spilles semifinaler.

Den mest overraskende af disse sejre, var den seneste sejr i kampen mod Norge. Det skal siges, at Norge er storfavoritter til at vinde EM 2022 i kvindehåndbold og havde indtil da, ikke tabt en kamp under EM.

Danmarks kvindelandshold havde ikke vundet over Norge i 16 kampe i træk, indtil dette opgør. Det var en underholdende og begivenhedsrig kamp, der til sidste endte 31-29 i Danmarks favør. Dette betyder også, at Danmark nu altså topper Mellemrunde-Gruppe B.

Semifinalerne til EM 2022

Som sagt, skal Danmark nu spille semifinale til EM 2022 i kvindehåndbold. Som følge af, at Danmark toppede Mellemrunde-Gruppe B, skal de spille semifinalekamp, mod det land som sluttede på 2. Pladsen i Mellemrunde-Gruppe A, som er Montenegro – og her er Danmark store favoritter. 

Danmarks semifinalekamp mod Montenegro, kan ses direkte på TV2 eller streames live gennem streamingtjenesten TV2 Play. Den anden semifinalekamp bliver mellem Norge og Frankrig, som iøvrigt har mødt hinanden, til finalerne af de 2 seneste slutrunder i kvindehåndbold. Norge er favoritter til at vinde den kamp og hvis det skulle blive en nordisk finalekamp mellem Danmark og Norge, vil det danske landshold kunne tage noget selvtillid med, fra sejren i mellemrunden.

Program for slutspil til EM 2022 i kvindehåndbold

Kampen om 5. pladsen

18. november 2022 kl:
15:00
Sverige   v  Holland Arena Stožice, Ljubljana

 

Semifinalekampe

18. november 2022 kl: 17:45 Danmark   v  Montenegro Arena Stožice, Ljubljana
Semifinale 2 – 18. november 2022 kl: 20:30 Norge   v  Frankrig Arena Stožice, Ljubljana