I en blændende serie af EM-kvalifikationskampe har det danske kvindelandshold i håndbold sikret sig kvalifikation til EM i kvindehåndbold til december 2024.

Med fire overbevisende sejre har det danske kvindelandshold ikke kun sikret sig adgang til det europæiske mesterskab i 2024, men også cementeret deres position som gruppevindere, hvilket lover godt for deres seedning i den kommende lodtrækning.

Den afgørende kamp blev fløjtet i gang på hjemmebane i Ballerup Super Arena, hvor Danmark stod overfor Polen. En højspændt og energisk duel endte med en overbevisende dansk sejr på 39-31, som bekræftede Danmarks ubesejrede status i kvalifikationsturneringen. Denne sejr betyder, at Danmark troner øverst i kvalifikationsgruppe 8, som udover Danmark tæller Polen og Kosovo.

Jesper Jensen tilfreds med indsatsen

Danmarks landstræner, Jesper Jensen, udtrykte efter kampen stor tilfredshed med holdets præstation og ser frem mod de kommende udfordringer ved EM, VM og OL. Trods en stram kalender, hvor spillerne snart vender tilbage til deres klubber, er glæden og optimisme at spore hos både træner og spillere.

Særligt landsholdsanfører Sandra Toft markerede sig i kampen mod Polen, hvor hun fejrede sin 180. landskamp med en imponerende præstation. Resultaterne fra EM-kvalifikationskampene vidner generelt om det danske holdets overlegenhed og taktiske skarphed med sejre både på hjemme- og udebane.

Denne præstation placerer Danmark blandt de første nationer, der har sikret sig en plads ved EM i 2024, som afholdes i Østrig, Ungarn og Schweiz, ved siden af de tre værtslande og de forsvarende mestre fra Norge.

Med denne kvalifikationssucces har de danske håndboldkvinder ikke kun vist deres styrke og sammenhold, men også sat et solidt fundament for deres ambitioner om at præstere på det højeste niveau ved de kommende europæiske mesterskaber.

Danmarks resultater i EM-kvalifikationen

  1. marts 2024, Danmark – Polen 39 – 31
  2. februar 2024, Polen – Danmark 22 – 26
  3. oktober 2023, Kosovo – Danmark 19 – 40
  4. oktober 2023, Danmark – Kosovo 44 – 17

Der mangler stadig en runde af kvalifikationen, som spilles i april måned. Danmarks gruppe er dog afgjort, fordi der kun var tre hold tilknyttet til gruppen.