Kvalifikationsprocessen til EM i kvindehåndbold i 2024 involverer 31 hold, der konkurrerer om 20 pladser til slutrunden.

Danmark der er placeret blandt de topseedede hold, står over for en struktureret kvalifikation gennem gruppekampe. Således er Danmark placeret i Gruppe sammen Polen og Kosovo.

Kvalifikationssystemet sikrer at de to bedste hold fra hver gruppe automatisk går videre til slutrunden, suppleret af de fire bedst placerede hold på tredjepladsen, eksklusive kampe mod bundholdet i grupper med fire hold.

Danmarks præstation i gruppespillet er derfor afgørende for den direkte kvalifikation, hvilket understreger vigtigheden af hver kamp i deres rejse for at sikre sig en plads i slutrunden.

Danmark er som sagt placeret i Gruppe 8 sammen med Polen og Kosovo. Her fører danskerne pt. gruppen med fire point samt en måldifference på +48 mål efter blot to kampe.

I oktober blev Kosovo overbevisende besejret med 44-17 på hjemmebane, mens de to dage senere slog dem 19-40 på udebane. Danmarks næste kampe venter den 28. februar på udebane mod Polen, inden Danmark tager imod polakkerne den 2. marts på hjemmebane.