Der er lagt op til en historisk udvidelse af kvindehåndbolden ved EM i håndbold 2024, hvor turneringen byder velkommen til yderligere 20 hold, der slutter sig til værterne Østrig, Ungarn, Schweiz og de forsvarende mestre Norge. Dette markerer en vigtig milepæl, da konkurrencen udvider sine horisonter til nu at omfatte 24 hold, op fra de traditionelle 16, hvilket signalerer en ny æra for sporten.

Afslutningen på EM-kvalifikationen i den forgangne weekend satte scenen for denne udvidede konkurrence. Blandt de kvalificerede hold sikrede de stærke hold sig deres pladser uden problemer, mens Tyrkiet og Færøerne gør sig klar til deres første optræden, efter at have overpræsteret som to af de fire tredjebedste hold under kvalifikationsturneringen.

Frankrig har set stærke ud

Frankrig, de regerende verdensmestre, viste deres formidable evner, mens de gør sig klar til OL i Paris 2024 og sigter mod at forsvare deres titel, som de vandt i Tokyo 2020. De toppede deres gruppe med overvældende sejre, herunder bemærkelsesværdige sejre mod Letland. Slovenien, der sigter mod OL-kvalifikation, sikrede sig deres plads sammen med Frankrig,

Chloe Valentini fra Frankrig blev topscorer i kvalifikationsturneringen med 46 mål, så det er helt sikkert en spiller vi skal holde ekstra godt øje med.

Flere hold kunne prale af en perfekt sejrsstatistik gennem kvalifikationskampene. Danmark, der sikrede sig bronze ved VM i 2023, dominerede deres gruppe med stabile sejre, mens Rumænien, midt i en betydelig udskiftning af holdet, også formåede at gå ubesejret igennem kvalifikationsspillet.

Her er en oversigt over alle holdene til EM i kvindehåndbold 2024

Østrig (Værtsnation)
Ungarn (Værtsnation)
Schweiz (Værtsnation)
Norge (regerende mestre)
Frankrig (regerende verdensmestre)
Tyrkiet (debut)
Færøerne (debut)
Slovenien
Danmark (VM-bronze medaljevindere)
Rumænien
Tyskland
Ukraine
Slovakiet
Holland
Tjekkiet
Portugal
Spanien
Nordmakedonien
Montenegro
Serbien
Island
Sverige