Danmarks håndboldhold har endnu til gode at imponere med præstationer af guldværdi.

Selvom Danmarks håndboldherrer har sikret sig sikre sejre og avanceret til EM’s mellemrunde med to overbevisende optrædener, har holdets spil endnu ikke fået observatører til at spærre øjnene op. Trods en solid sejr på 9 mål over Tjekkiet og en overlegen præstation mod Grækenland, hvor sejren var på hele 12 mål, bør vi faktisk forvente at de regerende verdensmestrene kan præstere endnu bedre.

I mødet med Grækenland førte Danmark konstant og efterlod aldrig tvivl om udfaldet af kampen. Dog var spillet ikke gennemført smukt, hvilket godt kan give grund til tvivl. Det var dog ikke den nemmeste kamp. Et hold som Grækenland kunne spille frit, da de blot er glade for at være med. De havde altså intet at tabe, hvilket er fuldstændigt modsat for danskerne.

Udnyttelse af holdets dybde

Landstræner Nikolaj Jacobsen benyttede også kampen til at rotere i truppen og give spilletid til de mindre etablerede spillere, samtidig med at centrale kræfter blev sparet. Dette kan vise sig at blive en fordel længere fremme i turneringen, hvor der kan blive brug for ekstra kræfter. Derudover var det godt for de unge talenter at vise sig frem.

Michael Damgaard brillerede

Michael Damgaard brillerede med 10 mål før han blev bænket efter 40 minutters spil, og det kan måske give stof til eftertanke hos Nicolaj Jacobsen, der ikke giver meget spilletid til Magdeburg spilleren.

Med sejren over Grækenland står Danmark med fire point og er dermed sikret videre deltagelse i mellemrunden. Næste opgave er gruppespillets finale mod Portugal på mandag, hvor en dansk sejr vil betyde, at holdet tager to point med videre i turneringen.