Kvindelandsholdet stod i weekenden overfor Kosovo i de første to EM-kvalkampe, og det skulle vise sig at blive en walkover for de danske kvinder, som er tæt på EM.

Danmarks kvindelandshold dominerede Kosovo fra start til slut i begge kampe, og der var aldrig rigtig tvivl om udfaldet af kampene. Første kamp blev spillet i Danmark, hvor de rød-hvide kunne gå fra banen med en overbevisende storsejr på 44-17. her blev Kristina Jørgensen den helt store helt med sine syv mål. Også Emma Friis gjorde sit for den danske trøje med hele seks scoringer.

Emma Friis kåret til årets kvindelige landsholdsspiller

Inden kampstart kunne blev det desuden til en stor klapsalve til netop Emma Friis, der fortjent fik tildelt prisen som årets kvindelige landsholdsspiller. Den flotte pris kommer på baggrund af hendes blændende form. Ikast-fløjen spillede sig således hele vejen frem til EM-sølv med det danske kvindelandshold. Derudover fik hun også en plads på det officielle All Star-hold, hvilket viser den internationale klasse hun har.

Kåringen blev udgjort af stemmer fra spillerne i den danske kvindeliga, 1. division og de danske udlandsprofessionelle, der altså blev enige om, at den 23-årige venstre fløj fortjente prisen. Hun overtager dermed tronen fra Sandra Toft, der ellers er blevet kåret som årets kvindelige landsholdsspiller de sidste tre år i træk.

Emma Friis skadet i Kosovo

Desværre for Emma Friis og det danske landshold vred hun rundt på anklen i den anden kamp mod Kosovo. Hun måtte dermed se med fra sidelinjen resten af kampen, som skulle vise sig at blive meget lig den første. Således gik danskerne fra banen med endnu en storsejr på 19-40 over Kosovo, og Danmark kan derfor spotte EM-kvalifikationen i horisonten.

Det var også en glad landstræner, der udtalte sig efter kampen.

“Det er flot at vi holder kadencen, selvom vi er lidt uskarpe i defensiven. Det var en relativ flot sejr i dag. Kosovo gjorde også en god indsats. I forhold til hvad man kunne frygte, så endte det med at blive en god håndboldkamp.” Sådan udtalte Jesper Jensen sig.

Danmark har derfor fået en fremragende start på EM-kvalifikationen. Holdet er kommet i den gruppe, der kun har tre hold frem for fire. Det betyder at de blot skal spille fire kvalifikationskampe frem for seks.

Nu handler det først og fremmest for kvindelandsholdet om at restituere og forberede sig til VM, som spilles i Danmark, Sverige og Norge til december.