Med Danmarks fremragende sejr over Norge søndag aften har de danske håndboldherrer allerede sikret sig en plads i semifinalen. Det kan dermed give Nicolaj Jacobsen mulighed for at hvile de bærende kræfter på tirsdag.

Danmark har efter deres imponerende 23-29 sejr over Norge allerede booket deres plads til semifinalen. Det giver dermed landstræner Nikolaj Jacobsen en gylden chance for at hvile nøglespillerne i opgøret mod Slovenien på tirsdag i den sidste gruppekamp, hvilket falder i god jord hos træneren.

Hvil til nøglespillere

Jacobsen ser frem til at give spillerne som Gidsel, Pytlick og Saugstrup et velfortjent hvil, og han understreger samtidig holdets ambition om at gå efter sejren mod Slovenien, selvom han også vil benytte lejligheden til at eksperimentere, især i spillet syv mod seks.

Efter en lang slutrunde med kampe hver anden dag, kan rotation vise sig at blive afgørende. Specielt taget i betragtning af, at nogle af holdets centrale spillere har båret en tung arbejdsbyrde og har vist tegn på træthed. Desuden vil Danmarks modstander i semifinalen ikke have samme luksus. De vil samtidig have korteret hviletid inden semifinalen, der spilles på fredag.

Danmark kan se frem til semifinalen på fredag

Det begynder derfor at se virkelig spændende ud for Danmark, der generelt har været fremragende spillet hele turneringen igennem. Det giver stor tro på tingene i den danske lejr, hvor de så småt kan begynde at spekulere i hvem de skal møde i semifinalen.

Nu retter blikket sig dermed mod den anden gruppe i mellemrunden for at afgøre, hvem Danmark skal møde i semifinalen. Med aftenens sejr over Norge, sikrede Danmark sig pladsen øverst i gruppen, og modstanderen i semifinalen bliver således andenpladsen fra den anden gruppe.

I den anden gruppe er kampen om andenpladsen stadig åben, og flere nationer er i spil. Ungarn, Østrig, og Tyskland synes at være de primære bejlere til andenpladsen. Frankrig indtager suverænt førstepladsen, og med deres imponerende præstationer ser det ud til, at de ubesværet vil bevare den position. Østrig er pt. favorit til andenpladsen, da de har samme point som Ungarn, men med en indbyrdes sejr. Tyskland skal også regnes med, især hvis de formår at besejre Ungarn.

Island er desværre allerede ude af billedet med nul point og ringe indbyrdes resultater. Resultaterne mandag aften vil kaste mere lys over, hvilke hold der ender på andenpladsen i mellemrundens gruppe 1.

Vi nærmer os den afgørende del af turneringen

Lanxess Arena i Köln er klar til at være vært for finaleweekenden med plads til omkring 20.000 tilskuere, og spændingen om Danmarks modstander i semifinalen vil forblive intakt indtil de sidste kampe i mellemrunden er afgjort.

Næste opgave for Danmark venter tirsdag aften, hvor de skal møde Slovenien. Her kan vi forvente et reservespækket mandskab inden fredagens EM-semifinale.