Efter en dramatisk og intens semifinale i EM i herrehåndbold, er det nu officielt: Danmark skal kæmpe om EM-guldet. Fredag aften viste Nikolaj Jacobsens hold sand styrke ved at besejre Tyskland i Köln med en overbevisende sejr på 29-26.

I et opgør præget af fysik og taktisk snilde startede Tyskland stærkt og gik til pause med en føring på 14-12. Men det danske hold kendt for sin udholdenhed og viljestyrke, vendte kampen på hovedet i anden halvleg. Med Emil Nielsen i en afgørende rolle og stærke præstationer fra Emil Jakobsen, Simon Pytlick og Mikkel Hansen. Specielt sidsnævnte var en oplevelse for sig selv.

Mikkel Hansens Afgørende Indsats Ændrede Spillets Gang i EM-Semifinalen

Mikkel Hansen beviste endnu engang sin værdi i Danmarks nylige semifinale mod Tyskland ved EM. Hans indhop i kampen blev rost af eksperter og fans som et afgørende vendepunkt, hvor han med sin rutine og taktiske skarphed ændrede kampens dynamik.

Den danske håndboldlegende som normalt er kendt for sin konstante tilstedeværelse på banen, har i denne turnering haft en mere begrænset rolle. Men da han trådte ind i kampen, forvandlede han spillet med sit præcise afleveringsspil og evne til at organisere holdet. Hans tilstedeværelse bidrog til en mere flydende rytme og styrkede samspillet med holdkammerater som Simon Pytlick og Mathias Gidsel.

Alt i alt var det et opgør, der også stod i fællesskabets og fansenes tegn. De 20.000 tilskuere i Lanxess Arena i Köln var vidner til en sand håndboldfest, hvor den danske vilje og taktiske skarphed til sidst sikrede sejren.

Danmark møder Frankrig i finalen på søndag

Dette er Danmarks første chance for at vinde EM-guld siden 2014, hvor de ligeledes stod i finalen. I år skal de møde Frankrig, som sikrede sig en plads i finalen efter et næsten mytisk opgør mod Sverige, der blev afgjort i forlænget spilletid.

Søndagens finale mod Frankrig forventes at blive en af de mest spændende finaler til dato. Frankrig, kendt for deres dygtighed og teknik, vil uden tvivl være en værdig modstander. Kampen om bronzen mellem Sverige og taberen af den anden semifinale begynder kl. 15.00, mens guldmedaljekampen fløjtes i gang kl. 17.45. Disse spændingsfyldte kampe kan følges på TV 2 og TV 2 Play.

Med dette resultat står Danmark nu på tærsklen til storhed. Fans over hele landet venter spændt på at se, om det danske hold kan skrive historie og bringe EM-guldet hjem. Måske der snart venter endnu en folkefest på Rådhuspladsen.