I en kamp der viste sig at være et sandt offensivt fyrværkeri, overvandt Danmarks håndboldherrer de indledende vanskeligheder for at sikre en overbevisende 39-27 sejr over Holland i mellemrunden ved håndbold-EM. Denne sejr betyder, at Danmark nu topper deres mellemrundegruppe med en perfekt score på fire point, mens Holland endnu ikke har fået point på tavlen.

I første halvleg så man en usædvanligt sårbar dansk defensiv, der tillod 17 mål, hvilket indikerede mulige problemer. Men efter pausen var det en forvandlet dansk skare, der med en kombination af skarpt angrebsspil og solidt forsvar vandt anden halvleg med overbevisende 21-10.

Hovedpersonen i den danske offensiv var Mathias Gidsel, der med sine 9 mål var en konstant torn i øjet på det hollandske forsvar. Mens Gidsel brillerede i angrebet, var der bekymring at spore, da Emil Jakobsen måtte udgå med en ankelskade, hvilket kaster en skygge over holdets videre chancer i turneringen.

Danmark ser nu frem mod en afgørende kamp på fredag mod ærkerivalerne fra Sverige, som ligeledes er i aktion mod Slovenien i en kamp, der vil være afgørende for stillingen i gruppen. Med begge hold stående med sejre, tegner det til at blive en spændingsmættet fortsættelse af mellemrunden, hvor Danmarks herrer vil forsøge at fortsætte deres sejrsrække og cementere deres position som nummer et i gruppen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen roste sin trup for deres præstation og erkendte Hollands kvaliteter, men det var danskernes evne til at udnytte de hollandske fejl i anden halvleg, der til sidst gjorde udslaget. Med fokus nu rettet mod den kommende kamp mod Sverige, står det klart, at Danmarks håndboldherrer er fast besluttede på at fortsætte deres march mod EM-semifinalerne.