I et hæsblæsende opgør sikrede Danmark sig en smal sejr på 28-27 over de regerende europamestre fra Sverige, hvilket holder liv i håbet om at nå EM-semifinalerne.

Kampen var en sand test for nerverne, og understregede Danmarks position som frontløber i mellemrunden ved EM, med en stærk præstation der cementerede deres førerposition.

Danmark skinnede især igennem i angrebet, der blev ført an af Mathias Gidsel med 10 mål, mens Sveriges Hampus Wanne fulgte tæt efter med 9 mål. De danske spillere viste stor træfsikkerhed kampen igennem, og formåede at udnytte deres chancer. Det gælder ikke mindst stregspilleren Magnus Saugstrup såvel som Emil Nielsen i målet, efter han overtog fra en udfordret Niklas Landin.

Nikolaj Jacobsens hold viste taktisk snilde, blandt andet ved at justere forsvaret og introducere Rasmus Lauge som spilstyrer i anden halvleg. Selvom svenskerne kæmpede hårdt for at forsvare deres titel og holdte kampen utroligt tæt indtil de sidste sekunder, var det Danmarks aften, og de er nu et skridt nærmere semifinalerne.

Tilskuerne blev vidner til et drama mod slutningen, hvor Magnus Landin først troede han havde scoret kampens afgørende mål. Det blev dog efterfølgende annulleret efter et videotjek, hvilket gav svenskerne en sidste chance, der heldigvis ikke resulterede i scoring efter en kontroversiel dommerafgørelse.

Danmark står nu med en mulighed for at sikre sig en semifinaleplads ved at besejre Norge på søndag, inden de møder Slovenien i den sidste kamp i mellemrunden.