Vi kender nu de fire semifinalister til håndbold EM 2024, og på fredag kender vi også finalisterne. Det står således klart at Frankrig møder Sverige i den ene semifinale, mens Danmark møder Tyskland.

For Danmarks vedkommende bliver det spændende at se, hvordan de danske landsholdsherrer reagerer ovenpå midtugens nederlag til Slovenien. En kamp der dog var heftigt præget af reservespillere i den danske trup. Uanset hvad er det vigtigt at de hurtigt får børstet nederlaget af sig, og får vist en solid statur fra start i fredagens opgør mod værtsnationen. Man må forvente at Nicolaj Jabobsen stiller med gallaopstillingen mod Tyskland, og med tanke på hvor fremragende håndboldherrerne har spillet indtil videre i turneringen, bør man også forvente en mere helstøbt indsats. Om det bliver nok til at slå tyskerne, må tiden vise.

Danmark i kamp mod 20.000 tilskuere i enorm arena

Tyskerne kan drage fordel af hjemmepublikummet i den enorme Lanxess Arena i Köln med plads til 20.000 tilskuere. Her skal Nicolaj Jacobsens tropper altså forberede sig til en sand heksekeddel, hvor presset fra 20.000 tilskuere kommer til at spille ind. Det er altså uhyre vigtigt at spillerne bliver mentalt forberedt på oplevelsen, der uden tvivl bliver intens.

Tyskerne derimod går ind til kampen med en noget sur smag i munden. Det er nemlig lykkedes dem at gå hele vejen til semifinalen med kun fem point, hvilket er helt uhørt i moderne håndbold. Faktisk er det aldrig før sket med det nye format, at fem point har været nok til at kvalificere sig til en semifinale. Heldigvis for værtsnationen, har det altså vist sig at være tilstrækkeligt i denne omgang. Ligesom Danmark kommer tyskerne også ind til kampen med et nederlag i bagagen. Således tabte tyskerne til Kroatien onsdag aften. Faktisk er det kun lykkedes tyskerne at vinde fire ud af syv opgør til EM-slutrunden, men de har dog leveret fine præstationer.

Sverige møder Frankrig i den første semifinale

Vi kan derfor se frem til et brag af en håndboldkamp i Köln fredag aften. Inden Danmarks semifinale kl 20.30, skal vi dog finde den første finalist. Her er der chance for at vi får en omkamp mod svenskerne, der altså møder Frankrig kl 17.45. Hvis det sker, vil der sikkert blive heftig debat om dommeren inden kampen taget i betragtning af kendelsen i den seneste kamp mod vores brødrenation. De skal op imod et fransk mandskab, der ligesom svenskerne har vist stor styrke turneringen igennem. Det bliver derfor spændende at følge hvem de danske håndboldherrer potentielt skal møde i en finale.

Kampprogram for semifinalerne til håndbold EM 2024

Frankrig – Sverige: Fredag den 25. jan kl. 17:45 (TV2)
Danmark – Tyskland: Fredag den 25. jan kl. 20.30 (TV2)