Med tre sejre ud af tre mulige for det danske herrelandshold i Golden League, har Nicolaj Jacobsens tropper fået en yderst godkendt opvarmning til EM.

Danmark kunne trække sig sejrrigt ud af Golden League efter at have besejret Norge, Spanien og Holland, og det ligner efterhånden at landsholdet er klar til EM.

Foruden forrygende spil skilte de tre kampe sig blandt andet også ud ved, at det blev til et glædeligt comeback til Mikkel Hansen. Den danske landsholdslegende har været igennem et sandt skadeshelvede, men er altså nu tilbage på banen for det danske landshold. Det kan vise sig at blive altafgørende for de danske herrers chancer til det kommende OL i Tyskland.

Her kommer de til med selvtillid. Golden League-mesterskabet beviste nemlig, at Danmark er lige hvor de skal være.

Danmark indledte Golden League med en sejr over Norge

Først blev værtsnationen Norge besejret med 27-24, i en kamp der dog ikke går ned i historiebøgerne. Det var en rodet og arytmisk kamp, hvor danskerne viste fint angrebsspil men uden at imponere. Der blev således brændt alt for mange chancer, mens der også blev begået et par fejl i forsvaret.

Hernæst stod Spanien for mål, og hold da op for en kamp. Danmark var klasser bedre end sydeuropæerne, der fik guld til sidst VM, men specielt den danske målmand fik store roser efter den komfortable sejr på 34-29. Emil Nielsen viste nemlig storspil og gjorde livet yderst surt for det spanske landshold, som inkluderer flere af hans holdkammerater fra FC Barcelona. Specielt to straffesparksredninger inden for det samme minut skilte sig ud. I og med at danske forsvarsspil ikke var helt i top, var han afgørende at have i kassen for Danmark. Han bliver derfor svær at komme udenom, når Nicolaj Jacobsen skal udtage truppen til det kommende EM i Tyskland.

Klasseforskel mellem Holland og Danmark

I tredje og sidste kamp stod Holland for skud, og også her blev det til sejr for Danmark. Det blev en kamp, hvor danskerne aldrig rigtigt kom i problemer, og det sluttede derfor også med en afklapsning af hollænderne. 23-40 for at være helt nøjagtig.

Det cementerede en fremragende Golden League-turnering for Danmark, der altså nu kan se frem til EM i Tyskland til januar.