Det svenske herrelandshold i håndbold skal spille EM 2024 i Tyskland som regerende europamestre. Den svenske landstræner, Glenn Solberg, har nu udtaget Sveriges EM-trup i håndbold 2024.

EM i håndbold 2024 afholdes i Tyskland fra den 10.-28. januar 2024. Sverige går ind i turneringen som regerende mestre efter at have vundet EM i Budapest i 2022. Sverige skal spille i Gruppe E, en gruppe, der spilles i Mannheim, hvor de blågule skal møde Holland, Bosnien-Hercegovina og Georgien for at starte turneringen. I hovedrunden vil de så møde Gruppe D og Gruppe F.

Søndag præsenterede landstræner Glenn Solberg den svenske trup til håndbold-VM i 2023 i Göteborg. Nordmanden præsenterede en ret forventet trup på nogle områder, men målmanden Simon Möller (Sävehof) var en af de store overraskelser. Möller, som er bror til stregspilleren Felix Möller. Sidstnævnte blev dog droppet fra EM-truppen, da Oscar Bergendahl, Max Darj og Andreas “Stycket” Nilsson tog deres pladser.

Sebastian Karlsson får sin mesterskabsdebut som 28-årig (fylder 29 under EM) blandt to højre fløje efter sin succes med Montpellier i løbet af sæsonen. Her gør han Daniel Pettersson selskab. På venstre siden er den oplagte duo Hampus Wanne og Lucas Pellas med. Med fremme finder vi også den store trio bestående af Jonathan Carlsbogård, Eric Johansson og Karl Wallinius.

Jim Gottfridsson, Felix Claar og Jonathan Edvardsson skal fungere som playmakere i EM-truppens midterforsvar og får følgeskab af Lukas Sandell og Albin Lagergren på højrekanten.

Kampprogram

EM i håndbold 2024 bliver sendt på TV2.

11. januar:
Sverige – Bosnien
20:30

13. januar:
Georgien – Sverige
20:30

15. januar:
Sverige – Holland
20:30

EM-truppen

Målvogtere

 1. Andreas Palicka, Paris Saint-Germain
 2. Tobias Thulin, GOG
 3. Simon Möller, IK Sävehof

Venstre back

 1. Hampus Wanne, Barcelona
 2. Lucas Pellas, Montpellier

Stregspillere

 1. Max Darj, Füchse Berlin
 2. Oscar Bergendahl, SC Magdeburg
 3. Andreas Nilsson, Telekom Veszprem

Højre back

 1. Sebastian Karlsson, Montpellier
 2. Daniel Pettersson, SC Magdeburg
 3. Jonathan Carlsbogård, Barcelona
 4. Eric Johansson, THW Kiel
 5. Karl Wallinius, THW Kiel

Playmakere

 1. Felix Claar, SC Magdeburg
 2. Jim Gottfridsson, Flensburg-Handewitt
 3. Jonathan Edvardsson, Hannover-Burgdorf

Højre fløj

 1. Albin Lagergren, SC Magdeburg
 2. Lukas Sandell, Telekom Veszprem