Det danske håndboldlandshold kan se frem til et travlt efterår med EM-kvalifikation og VM på hjemmebane. Nu har landstræneren holdet på plads til Danmarks EM-kvalkampe i oktober.

Her står Danmark over for Kosovo i de første to kvalifikationskampe til EM i kvindehåndbold 2024.

Kampene skal spilles den 12. og 14. oktober, og landstræneren har nu sat navn på de 19 spillere der skal med. Kampene er selvfølgelig vigtige for Danmark i EM-sammenhæng, men det kommer sandsynligvis også til at fungere lidt som en generalprøve for landsholdet, der altså snart skal i aktion til VM.

Her er Jesper Jensens trup:

Målvogtere

Sandra Toft, Győri ETO KC (9.-13. oktober)
Althea Reinhardt, Odense Håndbold
Anna Kristensen, Team Esbjerg

Stregspillere

Rikke Iversen, Team Esbjerg
Sarah Iversen, Ikast Håndbold
Kathrine Heindahl, Team Esbjerg

Fløjspillere

Cecilie Brandt, Ikast Håndbold
Trine Østergaard, CSM Bucuresti
Emma Friis, Ikast Håndbold
Elma Halilcevic, Odense Håndbold

Bagspillere

Anne Mette Hansen, Mezt Handball
Kristina Jørgensen, Metz Handball
Mie Højlund, Odense Håndbold
Simone Petersen, Ikast Håndbold
Louise Vinter Burgaard, Metz Handball
Line Haugsted, Győri ETO KC
Alberte Kielstrup Madsen, Nykøbing-Falster Håndbold (9.-13. oktober)
Helena Elver, Odense Håndbold
Julie Scaglione, Ikast Håndbold (9.-13. oktober)

Interessant er det at Helena Elver er udtaget. Bagspilleren har ikke spillet landsholdshåndbold siden hun i november 2020 blev ramt af en alvorlig korsbåndsskade, men hun kan altså nu glæde sig over at være udtaget igen.

Derudover har det stor betydning for holdet, at Sandra Toft er udtaget. Også selvom hun ikke skal spille. Det er nemlig vigtigt at samle truppen så meget som muligt og bygge videre på det seneste års gode resultater. Her kan Sandra toft grundet hendes mange års erfaring vise sig at være en brik i omklædningsrummet. Med Toft på bænken er der dermed lagt op til en direkte duel i målet mellem Althea Reinhardt og Anna Kristensen, der begge har leveret fremragende på det seneste.

Udover de to EM-kvalkampe mod Kosovo i oktober, skal det danske landshold også møde Brasilien i november som en del af optakten til VM.